Вартість 1 кг курячої грудки в середньому в Україні становить 2,6 дол. (68 грн), 1 кг курячих ніжок — 1,9 дол. (49 грн).
Друге місце в списку країни з найдешевшим м’ясом птиці займає Тайланд, де 1 кг курячої грудки коштує 2,8 дол. (73 грн), 1 кг курячих ніжок — 2,7 дол. (70 грн).
У першій п’ятірці рейтингу також опинилися Малайзія, Єгипет і Індія.
При цьому наголошується, що із 50 країн найдорожче м’ясо птиці продається в Швейцарії та Норвегії. 1 кг курячої грудки обійдеться швейцарцю в 27,1 дол. (700 грн), норвежцю — в 13, 6 дол. (355 грн). За 1 кг курячих ніжок житель Швецарії заплатить 11,3 дол. (295 грн), Норвегії — 9,5 дол. (248 грн).
Нагадаємо, в світі зростає попит на курятину. Передові країни вже заявили про збільшення обсягу виробництва цього продукту і зміцнення своїх експортних позицій. Україна теж має вагомі досягнення в сфері експорту курятини — на сьогодні країна в ТОП-10 світових лідерів.
Цього року очікується збільшення виробництва курятини в Україні за рахунок запуску другої лінії Вінницької птахофабрики МХП.
Раніше УНН повідомляв, що курятина найпопулярніший і найдешевший вид м’яса в Україні.