ukenru
ukrayina-nadislala-notu-rf-schodo-zakhoplenikh-korabliv

Україна надіслала ноту РФ щодо захоплених кораблів

 • 9829 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту, в якій просило назвати координати та час, коли можна забрати кораблі, захоплені торік біля Керченської протоки. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час спільної пресконференції з головою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу, передає кореспондент УНН.

"Я продовжую говорити про те, що ми готові забрати кораблі (захоплені Росією біля Керченської протоки в листопаді 2018 року - ред.), більше того МЗС надіслало ноту, в якій просило назвати координати та час, коли ми можемо забрати кораблі. Як я вже казав, я хочу подивитись, коли ми повернемо кораблі, чи залишились наслідки обстрілів цих кораблів, чи ця затримка пов’язана з тим, що вони поступово ремонтуються і зникають якраз ці жири від обстрілів наших кораблів", - сказав міністр.

З його слів, українці готові прибути у будь-яку точку і забрати ці кораблі.

Нагадаємо, НАТО закликає РФ повернути Україні захоплені судна.

У травні Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити моряків і повернути кораблі “Бердянськ”, “Нікополь” та “Яни Капу”. 25 червня стало відомо, що українські військові катери “Нікополь” і “Бердянськ”, а також буксир “Яни Капу” зникли з акваторії стоянки суден “Генмол” в Керчі, де вони перебували останні місяці.

7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, у межах якого в Україну повернулися 35 громадян, у тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.

Українські Національні Новини

Політика