ukenru
ukrayina-nadast-20-mln-grn-dopomogi-khorvatiyi-dlya-podolannya-naslidkiv-zemletrusu

Україна надасть 20 млн грн допомоги Хорватії для подолання наслідків землетрусу

 • 13736 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. На сьогоднішньому позачерговому засіданні Кабінет міністрів підтримав рішення виділити з резервного фонду 20 мільйонів гривень гуманітарної допомоги Республіці Хорватія для заходів із подолання наслідків масштабного землетрусу. Про це написав у Facebook представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан, передає УНН.

“Окремим рішенням на сьогоднішньому позачерговому засіданні уряд виділив з резервного фонду 20 мільйонів гривень гуманітарної допомоги Республіці Хорватія для заходів із подолання наслідків землетрусу, який стався 29 грудня 2020-го року”, - написав Мокан.

Він нагадав, що найпотужніші поштовхи в країні сягали до 6,8 балів за шкалою Ріхтера. Щонайменше шестеро людей загинули, ще понад 20 постраждали.

Найбільше постраждала центральна частина країни, руйнувань і пошкоджень зазнали понад 13 тисяч об'єктів. Востаннє землетрус подібної сили в цих широтах стався у 1880 році поблизу Загреба.

Як повідомляв УНН, напередодні Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 1/2021 “Про надання гуманітарної допомоги Республіці Хорватія.

Українські Національні Новини

Політика