ukenru
ukrayina-maye-suttyevo-posiliti-svoyu-diyalnist-v-radi-yevropi-i-parye-zastupnik-golovi-vru

Україна має суттєво посилити свою діяльність в Раді Європи і ПАРЄ - заступник голови ВРУ

 • 8674 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Верховна Рада України, спільно з офісом Президента та Міністерством закордонних справ, повинні посилити кадрову та роз’яснювальну складові діяльності українських делегацій в Раді Європи та ПАРЄ. Про це заявила заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), передає УНН з посиланням на Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

"Необхідно здійснити кадрове посилення Постійного представництва України при Раді Європи, зокрема, шляхом призначення керівника місії. Це також створення міжвідомчої ad hoc групи високого рівня для координації діяльності, напрацювання позицій та здійснення роз'яснювальної роботи в Раді Європи. Слід спільно попрацювати над виробленням чіткої позиції і стратегії щодо участі делегації Верховної Ради України у роботі зимової сесії ПАРЄ", - зазначила Кондратюк, коментуючи підсумки участі української делегації в Європейській конференції глав парламентів країн-членів Ради Європи.

За її словами, серед інших нагальних питань, які потребують особливої уваги є організація та координація діяльності групи "Балтік+", яка солідарна з Україною і послідовно виступає на її підтримку, та підготовка до візиту в Україну у грудні цього року Генерального секретаря Ради Європи, пані Марії Пейчинович-Бурич.

Крім того, як наголосила Кондратюк, ВРУ також треба підтримувати тісну взаємодію з представниками Венеційської Комісії, місія якої ще 25 жовтня розпочала свій візит в Україну для вивчення аспектів впровадження закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Нагадаємо, раніше Кондратюк наголосила, що псевдодепутати з окупованого Криму не можуть представляти Росію в ПАРЄ.

А голова ВРУ Дмитро Разумков заявив, що Україна стурбована підривом ефективності ключових органів Ради Європи через скасування права накладати дієві санкції на держави-члени, які системно нехтують правами людини і через застосування подвійних стандартів при ухваленні рішень.

Українські Національні Новини

Політика