ukenru
ukrayina-dobuduye-novi-gaes-v-o-ministra-energetiki

Україна добудує нові ГАЕС – в.о. міністра енергетики

 • 16333 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Сьогодні є нагальна проблема будівництва нових генеруючих потужностей, здатних маневрувати та адаптовуватися під потреби споживачів. Серед таких генерацій – ГАЕС. Про це заявила на засіданні Кабміну в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, передає УНН.

"Будівництво українських ГАЕС – це розвиток потужностей з вироблення чистої, екологічно безпечної електроенергії і додатковий поштовх для різних секторів економіки", - зазначила в.о. міністра.

За її словами, вже прийнято рішення щодо будівництва Канівської ГАЕС, а також добудови Дністровської ГАЕС. "Укргідроенерго" має меморандуми з іноземними компаніями, які готові вкладати кошти під державні гарантії.

Але для подальшої реалізації необхідно внести зміни у нормативні акти, зокрема передбачити, що "Укргідроенерго", за рішенням Кабміну, може звільнятися від зобов’язання надавати майнове або інше забезпечення для виконання державних гарантій, зазначила Буславець.

Ця пропозиція Міненерго вже погоджена Мінфіном, додала вона.

Пропозиція Міненерго підтримана урядом одноголосно, з поправкою на пропозицію представників роботодавців, які закликали уряд передбачити максимальну локалізацію для внутрішніх виробників.

"Сьогодні "Турбоатом" спокійно може закривати всі контракти", - пояснив представник роботодавців.

Українські Національні Новини

Економіка