ukenru
ukrayina-chekaye-vid-ssha-agreman-dlya-priznachennya-posla-pristayko

Україна чекає від США агреман для призначення посла - Пристайко

 • 9280 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Україна звернулась до Сполучених Штатів для отримання агреману на нового українського посла у США. Про це розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко журналістам на полях інвестиційного форуму в Маріуполі, передає кореспондент УНН.

"Як тільки американська сторона дасть агреман, тобто дозвіл на конкретну людину. Вже є, отримано запит на агреман, людину обрано Президентом України. Як тільки прийде, Президент підписує указ, і ми вам всім чесно кажемо – у нас є посол у США", - заявив міністр.

Він також прокоментував чутки про можливе звільнення тимчасового повіреного США в Україні Вільяма Тейлора.

"Я ціную посла Тейлора, я працював з ним, коли ще був минулий його прихід, це професійна людина, я думаю, один з найкращих американських дипломатів, і одночасно точно один з найкращих людей у США, який уявляє, що таке Україна і що нам потрібно. Я б як міністр закордонних справ України не хотів би, щоб зараз поміняли Тейлора, але, знов таки, він не є послом… Він є тимчасово повірений, це рішення президента США щодо дипломата, який його думку буде представляти", - додав Пристайко.

Раніше Президент Зеленський заявив, що обрав нового посла України в США.

Українські Національні Новини

Політика