ukenru
ukrainski-deputaty-berut-uchast-u-odynadtsiatii-plenarnii-sesii-pa-yevronest

Українські депутати беруть участь у Одинадцятій пленарній сесії ПА ЄВРОНЕСТ

 • 34917 переглядiв

Українські парламентарі взяли участь в Одинадцятій пленарній сесії Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПАРЄ) в Брюсселі, де обговорили різні теми, пов'язані з агресією рф проти України та Східним партнерством.

Українські парламентарі взяли участь у Одинадцятій пленарній сесії Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ). Про це повідомляє Прес-служба Апарату Верховної Ради України, передає УНН.

Деталі

У Брюсселі діє Одинадцята пленарна сесія Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), яка триватиме до 20 березня.

Участь у сесії взяла делегація Верховної Ради України, представлена 7 народними депутатами України на чолі з головою Постійної делегації Іваном Крульком, який цього року обіймає посаду Співпрезидента ПА ЄВРОНЕСТ. До складу делегації також увійшли Володимир Ар’єв, Олена Вінтоняк, Олег Мейдич, Ігор Молоток, Олександр Васюк, Ольга Стефанишина.

Протягом перших робочих днів відбулися зустрічі "політичних родин", засідання чотирьох постійних комітетів, бюро ПА ЄВРОНЕСТ та робочих груп з Угоди про асоціацію та з питань білорусі. Під час засідань комітетів проведено дискусії на широкий спектр тем, включаючи зміцнення цивільно-безпечного аспекту Східного партнерства у контексті російської військової агресії проти України, енергетичної інфраструктури та безпеки, економічних наслідків війни для регіону та інші актуальні питання, такі як імплементація економічного та інвестиційного плану для Східного партнерства. Також обговорювалися аспекти соціальної підтримки та інтеграції неповнолітніх, які рятуються від війни.

За підсумками перших робочих днів Івана Крулька було обрано Співпрезидентом ПА ЄВРОНЕСТ.

Також українська делегація представила проект спеціальної резолюції до десятої річниці російської агресії та другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну, яке буде розглянуто на пленарній сесії 20 березня.

Додамо

Пленарна сесія ПА ЄВРОНЕСТ продовжить свою роботу 20 березня з пленарних засідань.

"Рамштайн-20": Остін заявив, що контактна група рухається "на повній швидкості" для надання Україні необхідного19.03.24, 15:44 • [views_0]

Юлія Котвицька

Політика