ukrainska-fotozhurnalistka-otrymala-nahorodu-world-press-photo-za-znimky-viiny

Українська фотожурналістка отримала нагороду World Press Photo за знімки війни

 • 40083 переглядiв

Українська фотожурналістка Юлія Кочетова перемогла в категорії "Відкритий формат" на регіональному етапі конкурсу World Press Photo-2024 зі своїми вражаючими фотографіями, присвяченими війні в Україні.

Українка Юлія Кочетова стала переможницею у категорії "Відкритий формат" на регіональному етапі конкурсу World Press Photo-2024. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передає УНН.

Деталі

Українська фотожурналістка Юлія Кочетова стала переможницею в категорії "Відкритий формат" на регіональному етапі конкурсу World Press Photo-2024. Її вражаючі фотороботи, присвячені війні, отримали визнання журі серед тисяч конкурентів.

У цьому році до конкурсу було подано 61 062 знімки від 3851 фотографа з 130 країн.

Я б хотіла, щоб цих фотографій ніколи не було. Але війна буде починатися знову і знову, і ми всі шукаємо протиотруту. Чому для того, щоб пам’ятати про щось, нам завжди потрібен шрам? Але якби ти ніколи не втрачав, як би ти міг зрозуміти цінність життя? Ми висвітлюємо шрами, робимо документ. Ми служимо людям, які потребують допомоги, людям в дії і людям на війні – біль, втрати, жах, надію і перемогу життя – надзвичайно важливо пам’ятати. Давайте залишимо це тут – просто для того, щоб пам’ятати

– зазначила Юлія Кочетова.

Додамо

У категорії "Європа. Фоторепортаж" журі відзначило роботи німецької фотожурналістки Йоганни Марії Фріц, присвячені наслідкам руйнування Каховської гідроелектростанції. Її роботи вразили журі своєю емоційною силою та глибиною зображення екологічних наслідків подій, які відбулися в Україні.

Український бренд РябChick (Chick&Go) став переможцем престижної премії World Food Innovation Awards у Лондоні26.03.24, 16:58

Юлія Котвицька

Суспільство

Популярні

Новини по темі

У Сумах підприємець захопив землю вартістю 3,3 млн грн

 • 40033 переглядiв

У російських регіонах зафіксовано БпЛА та чути вибухи

 • 31597 переглядiв

Ворожий ударний безпілотник націлився на Нікополь

 • 28623 переглядiв