ukraina-zaproshuie-premiera-polshchi-tuska-vidvidaty-kyiv-naiblyzhchym-chasom-zmi

Україна запрошує прем'єра Польщі Туска відвідати Київ найближчим часом - ЗМІ

 • 28336 переглядiв

Новообраний прем'єр Польщі обмірковує пропозицію про візит до Києва на тлі переговорів з Україною. Водночас, перша зустріч Туска з президентом України Володимиром Зеленським може відбутися у Брюсселі цього тижня.

У Польщі розглядають пропозицію України новообраному прем'єр-міністру Дональду Туску здійснити один з перших закордонних візитів до Києва. Про це пише польське видання Onet, передає УНН.

Деталі

За інформацією видання, українська влада вже деякий час веде переговори про організацію поїздки прем'єр-міністра, лідеру партії "Громадянська платформа" Дональда Туска до Києва під час одного з його перших закордонних візитів. Цю інформацію журналісти підтвердили в кількох джерелах, зокрема і в українських. За словами джерел, швидкий візит нового глави польського уряду в українську столицю цілком імовірний.

Це логістично складне завдання: шістнадцять годин їзди в один бік, шістнадцять годин в інший. Але польські та західні політики регулярно їздять до Києва, тож шлях наїжджений. Такий візит був би природним

- сказав виданню один з політиків "Громадянської платформи".

Вперше після обрання Туска прем'єр-міністром Володимир Зеленський може зустрітися з ним вже цього тижня, під час візиту до Брюсселю. Туск вилетить в Брюссель в середу, після прийняття присяги у президентському палаці. Однак, їх розмова з Зеленським поки не підтверджена.

Туск і Зеленський кілька разів зустрічалися, коли перший ще був головою Європейської ради. У 2019 році Туск був в Україні, разом з Зеленським вони відвідали Донбас та їздили до Станиці Луганської.

Нагадаємо

11 грудня Дональд Туск був обраний новим прем'єр-міністром Польщі. 248 депутатів Сейму проголосували "за" і 201 "проти". Першою привітала його з перемогою президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дональд Туск названий найвпливовішою людиною Європи за версією Politico

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Генасамблея ООН не засудила ХАМАС у резолюції щодо Гази

     • 24332 переглядiв

    Ракетна атака рф на Київ: прокуратура показала наслідки

     • 35524 переглядiв