ukraina-zaprocyla-turechchynu-pryiednatysia-do-morskoi-koalitsii

Україна запроcила Туреччину приєднатися до Морської коаліції

 • 32558 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умеров запросив Туреччину приєднатися до Морської коаліції для захисту судноплавства та "зернового коридору" від російського втручання. Туреччина пообіцяла продовжувати підтримувати Україну.

Міністр оборони України Рустем Умєров під час зустрічі із новим послом Туреччини в Україні Левентом Більгеном запропонував Туреччині приєднатися до Морської коаліції, яка спрямована на припинення втручання росії у свободу судноплавства, зокрема у функціонування "зернового коридору", повідомили в Міністерстві оборони, пише УНН.

Деталі

"Вдячні Туреччині за підтримку України з першого дня повномасштабного вторгнення у питанні забезпечення безпеки Чорного моря. Запрошуємо Туреччину приєднатися до Морської коаліції", – сказав Рустем Умєров.

Також сторони обговорили потенційну співпрацю щодо оборонного виробництва. Посол Левент Більген наголосив, що всебічна підтримка України з боку Туреччини триватиме.

Нагадаємо

У Великій Британії оголошено про створення коаліції з розвитку морських спроможностей України для забезпечення безпеки цивільного судноплавства та роботи зернового коридору.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Київстар" відновив роботу 4G у Києві

     • 39259 переглядiв