ukraina-zaklykaie-latviiu-prodovzhyty-prohramu-reabilitatsii-ukrainskykh-viiskovykh

Україна закликає Латвію продовжити програму реабілітації українських військових

 • 37235 переглядiв

Заступник голови ВР Олена Кондратюк подякувала Латвії за допомогу в реабілітації українських солдатів і попросила продовжити програму, підкресливши її успішність і необхідність психологічної допомоги дітям, які постраждали від війни. Латвія запевнила у продовженні медичної підтримки, включаючи передачу Україні автомобілів швидкої допомоги.

Про важливість продовження програми лікування та реабілітації українських військових говорила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк із новопризначеним Міністром охорони здоров'я Латвії Хосамом Абу Мері. Про перебіг розмови віцеспікерка ВР повідомила на своїй фейсбуці сторінці, передає УНН.

На зустрічі з новопризначеним Міністром охорони здоров'я Латвії Хосамом Абу Мері говорили про важливість продовження програми лікування та реабілітації українських військових. Від імені Верховної Ради та Українського народу подякувала за надання фахівців, медичної та реабілітаційної інфраструктури для наших захисників і захисниць. 237 з них отримали допомогу в Латвії, у т.ч. на базі НРЦ "Вайварі". Бачимо позитивні результати реабілітації.

– зазначила Кондратюк.

Деталі

Кондратюк звернулася до Міністра Латвії із проханням продовжити цю програму і в наступному році, адже лікарі бачать позитивні результати такої реабілітації.

Крім того, українська політик зазначила, що українці потребують психологічної допомоги та реабілітації в Латвії ще й українських дітей, які постраждали від війни та незаконної депортації росією. Та висловила сподівання, що латвійці посприяють відновленню ментального здоров’я українських дітлахів.

Згідно з даними Кондратюк, пан Міністр запевнив, що Латвія продовжить надавати всебічну підтримку Україні в медичній сфері.

На завершення зустрічі заступниця голови ВР подякувала Уряду Латвії за рішення передати 67 автомобілів швидкої допомоги для українських медзакладів, поліції та ЗСУ. Та повідомила, що 30 з них вже доставлені в Україну, й щодня рятують життя українців

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони України та Латвії обговорили створення "коаліції дронів"

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Атака безпілотників: в Одесі працює ППО

     • 36311 переглядiв

    Зеленський прибув до Білого дому на зустріч із Байденом

     • 32727 переглядiв