ukraina-za-poserednytstvom-kataru-poverne-dodomu-shche-shistokh-ditei-vony-sohodni-pokynut-moskvu-wp

Україна за посередництвом Катару поверне додому ще шістьох дітей: вони сьогодні покинуть москву

 • 34839 переглядiв

росія погодилася звільнити шістьох українських дітей за посередництва Катару, щоб вони повернулися додому з москви. Ці діти є одними з багатьох, хто постраждав від депортації або не може покинути окуповані території.

росія погодилася звільнити ще шістьох українських дітей за посередництва Катару. Про це заявив Державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва аль-Хатер, повідомляє The Washington Post, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що ці діти - одні з тисяч, які були незаконно депортовані рф або не можуть виїхати самостійно з тимчасово окупованих територій.

За словами чиновника, поінформованого про хід операції, шість дітей мають виїхати з москви у вівторок, 5 грудня, і через білорусь добратись до України.

 Мати одного 11-річного хлопчика з цієї групи – українська військова, яка наразі знаходиться в російському полоні. Батько дитини помер близько десяти років тому, і тепер він житиме в тітки по материнській лінії. Досі він жив у родичів в тимчасово окупованій Донецькій області, сказав чиновник.

Розвиваючи динаміку останніх тижнів, Катар продовжує відігравати роль посередника між українським і російським урядами, успішно сприяючи возз'єднанню ще шістьох українських дітей з їхніми сім'ями до святкових канікул

- сказав Аль-Хатер.

Нагадаємо

У жовтні Україна за посередництва Катару повернула чотирьох дітей, яких незаконно депортувала росія.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі