ukraina-vymahaie-vid-rf-nadaty-polonenym-ukraintsiam-mozhlyvist-zviazuvatysia-z-ridnymy-lubinets

Україна вимагає від рф надати полоненим українцям можливість зв’язуватися з рідними - Лубінець

 • 30721 переглядiв

Україна вимагає від рф надати полоненим українцям можливість зв’язуватися з рідними

У результаті відвідин військовополонених у рф деякі з них змогли вперше поспілкуватися з рідними, хоча українська сторона регулярно надає росіянам можливість телефонувати додому. Тому Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону заявив, що Україна вимагає відповідного ставлення до своїх військових, передає УНН.

У нас немає проблем спілкування з росіянами, вони задоволені умовами тримання. У них немає проблем, на відміну від наших героїв, героїнь, у спілкуванні за своїми рідними. Кожні два тижні росіяни мають можливість зателефонувати фізично до своїх рідних, і ми подібне вимагаємо від російської сторони

- сказав Дмитро Лубінець.

Деталі

Нещодавно рф вперше показала відео спілкування зі 119 українськими військовими, що перебувають в полоні. Частина з них були верифіковані як військовополонені, а частина - ні. Деякі українці навіть вважалися, можливо, загиблими. "У нас троє хлопців, за нашими даними, вважались такими, що можуть бути загиблими", - зазначив омбудсман.

Також під час відвідин вдалося зафіксувати, що дехто передав звістку про себе через відеоспілкування, а дехто навіть зміг зателефонувати в Україну.

Нагадаємо

Відвідини 119 полонених українських військовослужбовців російською омбудсменкою, за словами Лубінця, це була непроста домовленість. Проте вже є плани до кінця року провести ще три відвідування, щоб до новорічних свят упевнитися в цілісності ще близько 400 українських захисників і захисниць. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія не забирає своїх військових: омбудсмен пояснив, чому немає обмінів полоненими

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія не візьме участі у засіданні ОДКБ у москві

     • 23128 переглядiв

    Глобальні викиди CO2 досягають рекордного рівня – вчені

     • 24408 переглядiв