ukraina-ta-yunesko-obhovoryly-vidnovlennia-postrazhdalykh-obiektiv

Партнерство між Україною та ЮНЕСКО: сторони обговорили місію по відновленню об'єктів, які постраждали внаслідок впливу рф

 • 19141 переглядiв

Представники МЗС України та ЮНЕСКО провели зустріч щодо партнерства та підтримки України в умовах агресії РФ. Обговорено відновлення пошкоджених об'єктів, підтримку журналістів та освітні програми.

18 липня проведено зустріч між представниками МЗС України та ЮНЕСКО, яка була присвячена ефективному партнерству та подальшої підтримки України в умовах триваючої збройної агресії рф.

Пише УНН із посиланням на Міністерство закордонних справ України.

Деталі

18 липня заступниця міністра закордонних справ України, голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Ірина Боровець провела зустріч з офіцером зі зв’язків ЮНЕСКО в Україні Кьярою Децці Бардескі. 

Голова Нацкомісії звернула увагу співрозмовниці на низку важливих питань. Зокрема:

стан природніх біосферних заповідників в Україні;

руйнування спортивної інфраструктури внаслідок впливу російської збройної агресії.

Ірина Боровець закликала ЮНЕСКО прискорити проведення консультацій щодо можливої спільної місії для оцінки збитків та надання рекомендацій щодо відновлення цих важливих об'єктів.

У ході зустрічі сторонами наголошено на ефективному партнерстві між Україною та ЮНЕСКО.

Ірина Боровець високо оцінила зусилля ЮНЕСКО у відновленні пошкоджених культурних об'єктів та створенні нових платформ для сприяння культурному розвитку в Україні.

Крім того, в Україні відзначили критично важливу підтримку, яка надається українським журналістам, включаючи забезпечення захисним спорядженням. Відповідна підтримка має важливе значення для забезпечення безпеки та безперебійної роботи журналістів в умовах російської агресії.

Ірина Боровець відзначила підтримку в галузі освіти та допомогу, яку ЮНЕСКО надає українським навчальним закладам, зокрема мобілізацію ресурсів японських партнерів для підтримки програм психічного здоров'я та психологічної стійкості для вчителів та учнів. 

Понад 2 тис. об'єктів культурної інфраструктури пошкоджені або зруйновані через агресію рф15.07.24, 11:35

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі