ukraina-rozpochynaie-vyplaty-na-kapitalnyi-remont-zhytla-u-zruinovanykh-viinoiu-budynkakh-minfyfra

Україна розпочинає виплати на капітальний ремонт житла у зруйнованих війною будинках – Мінфифра

 • 59743 переглядiв

В Україні розпочинається виплата коштів на капітальний ремонт житла, пошкодженого внаслідок війни, власники карток "ЄВРО" отримають до 500 000 гривень двома траншами. Програма реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації та міжнародних партнерів.

В Україні найближчим часом власникам карток єВідновлення почнуть зараховувати гроші на капітальний ремонт житла пошкодженого через війну. Про старт виплат повідомив Віцепрем'єр-міністр і очільник Мінцифри України Михайло Федоров, передає УНН.

Новий етап єВідновлення в Дії — стартують перші виплати для капітального ремонту житла Загалом погоджено 2 768 заяв на понад 665 млн грн. Найближчим часом українці почнуть отримувати кошти на картку єВідновлення.

– повідомив очільник Мінцифри.

Деталі

Згідно з даними Федорова максимальна сума компенсації — до 350 тисяч гривень для відновлення квартири, та до 500 тисяч гривень для власників понівеченого росіянами приватного будинку.

Кошти надсилатимуть двома траншами. Спершу на картку єВідновлення зарахують 70% обіцяної компенсації, а згодом надішлють решту – 30%.

"Працюємо, щоб усі українці отримали кошти на відновлення житла та якнайшвидше повернулися у власне помешкання", – зазначив Федоров.

Додатково

Послугу єВідновлення Мінцифри розробили разом з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки проєкту USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS".

Нагадаємо

28 листопада на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що загалом у програму "єВідновлення" подано майже 66,4 тисяч заяв про пошкоджене або повністю знищене житло. 

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вибух пролунав у Миколаєві: що відомо

     • 49396 переглядiв