ukraina-povernula-z-rosii-chotyrokh-hromadian-lubinets

Україна повернула з Росії чотирьох громадян — Лубінець

 • 32038 переглядiв

Завдяки гуманітарним домовленостям Україна повернула з Росії чотирьох своїх громадян. Водночас Україна посприяла тому, щоб до РФ виїхали російські громадяни для возз'єднання родини. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що представники уповноваженого Лубінця передали українським війсковополоненим в РФ гуманітарні пакунки та листи. 

Згідно зі спільними домовленостями з російською стороною сьогодні, 22 грудня 2023 року, проведено зустріч моїх Представників та Уповноваженої з прав людини РФ Т.Москалькової з метою передачі гуманітарних пакунків та листів для військовополонених обох країн

йдеться у повідомленні.

Передача посилок та листів для наших Захисників та Захисниць була проведена за участі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які здійснили централізовану закупівлю теплих речей, взуття та речей особистої гігієни.

Наголошується, що важливими залишаються принципи гуманності, взаємної довіри та впевненості сімей у тому, що їхні рідні зможуть отримати звістки з дому.

Україна постійно працює для належного забезпечення наших співвітчизників, які перебувають у полоні, та вживає всіх можливих заходів для їхнього повернення додому!

підсумував уповноважений.

Нагадаємо

Уперше рф та Україна провели гуманітарний обмін передачами та листами від родичів для військовополонених. 

Лубінець попросив допомоги у Червоного Хреста у поверненні українських дітей вивезених до рф та білорусії05.12.23, 22:25

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула з Росії чотирьох громадян — Лубінець

     • 32038 переглядiв

    Атака дронів на Одещину: всі 7 ворожих цілей збиті

     • 32310 переглядiв