ukenru
ukraina-potrebuie-bilshoho-zakhystu-zelenskyi-zaiavyv-shcho-u-berezni-rf-zastosuvala-130-raket-ponad-320-shakhediv-i-maizhe-900-kabiv

"Україна потребує більшого захисту": Зеленський заявив, що у березні рф застосувала 130 ракет, понад 320 "шахедів" і майже 900 КАБів

 • 21555 переглядiв

Україна потребує більше систем протиповітряної оборони від партнерів, щоб ефективно протистояти триваючій війні, яку веде росія, використовуючи ракети, безпілотники та керовані бомби проти українських міст і цивільного населення.

Україна потребує більшого захисту - цілком реалістичної кількості систем ППО, які є в партнерів, для збиття того, чим у війні атакує росія, яка лише від початку цього березня застосувала 130 ракет різних типів, понад 320 "шахедів" і майже 900 керованих авіабомб. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Щодня і щоночі росія дронами, ракетами й керованими бомбами веде терористичну війну проти наших людей, проти звичайних міст і сіл України. Лише від початку цього березня російські війська застосували 130 ракет різних типів, понад 320 "шахедів" і майже 900 керованих авіабомб", - вказав Зеленський у соцмережах.

Він наголосив, що Україна довела, що може ефективно збивати будь-які ракети та дрони російських терористів, ми можемо знищувати російську військову авіацію. Такі наші дії рятують тисячі життів і дають українській економіці змогу функціонувати, зазначив Президент. 

"Але ми потребуємо більшого захисту – цілком реалістичної кількості систем ППО, які є в наших партнерів. "Петріоти" й інші системи мають робити те, заради чого створювались, а саме захищати життя, а не припадати пилом на зберіганні. І я дякую всім у світі, хто це розуміє та допомагає нам берегти життя. Російський терор повинен програти", - підкреслив він.

19.03.24, 08:59 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна