ukraina-planuie-povnistiu-zapustyty-perehovornyi-protses-pro-vstup-do-yes-do-seredyny-2025-roku-stefanishyna

Україна планує повністю запустити переговорний процес про вступ до ЄС до середини 2025 року - Стефанішина

 • 20058 переглядiв

Україна прагне запустити переговорний процес щодо вступу до ЄС до першої половини 2025 року. Віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина заявила, що країна має бути готова до можливих політичних рішень про членство.

Україна на половину 2024-першу половину 2025 року хоче повністю запустити переговорний процес про вступ до ЄС і підготуватися до можливих політичних рішень. Про це розповіла журналістам віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Задача, яку ми сформували для себе спільно, це те, щоб на момент, коли було політичне вікно можливостей для ухвалення рішення про членство України в ЄС, це може відбутися достатньо швидко. Вже найближчий рік, або роки ми маємо бути до цього готові. Для цього мають бути відкриті абсолютно всі переговорні розділи, ми маємо сформувати спільну позицію по кожному переговорному пункту. Це дуже кропітка робота, її не можна не зробити. Тому на цю половину 2024 року-першу половину 2025 року ми хочемо повністю запустити переговорний процес і підготуватися до можливих політичних рішень", - сказала Стефанішина.

Нагадаємо

26 червня Україна офіційно розпочала переговори про вступ до Європейського Союзу, що знаменує собою новий історичний етап у новітній історії країни, незважаючи на російське вторгнення.

Україна та Європейська комісія розпочали двосторонні зустрічі в межах процесу оцінки адаптації законодавства України до права ЄС, що є важливим кроком на шляху до членства в ЄС.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі