ukraina-planuie-perezavantazhyty-beb-do-lypnia-2024-roku-memorandum-z-mvf

Україна планує перезавантажити БЕБ до липня 2024 року - меморандум з МВФ

 • 27498 переглядiв

До червня 2024 року Україна має ухвалити закон, який посилить Бюро економічної безпеки (БЕБ), підвищить його спроможність боротися з основними економічними злочинами та вдосконалить механізми відбору та працевлаштування його співробітників.

Українська влада та міжнародні партнери працюють над посиленням діяльність БЕБ. Тому до кінця червня 2024 року планується ухвалити закон, який встановлює правову основу для діяльності БЕБ, щоб зробити її ефективнішою. Це йдеться в меморандумі про фінансову та економічну політику, оприлюдненого на сайті МВФ, передає УНН.

Визнаючи важливість посилення контролю за відповідністю та виявлення фінансових та економічних злочинів, органи влади ухвалять закон (Пропонований структурний показник, кінець червня 2024 р.) 

- йдеться в документі.

"Щоб уникнути повернення до слабкої довоєнної практики розслідування, переглянутий закон про БЕБ уточнює її повноваження та обсяг слідчих повноважень, зосереджуючись на основних економічних злочинах і зміцнюючи її аналітичний потенціал".

Деталі

Закон про який йдеться має встановити правову основу для діяльності БЕБ, яка дозволить, по-перше, розробити відкритий , прозорий та конкурентний процес відбору керівництва та персоналу.

По-друге, посилити вимоги до відбору комісії.

По-третє, запровадити контрактну систему для працівників, а також розробити механізм атестації персоналу.

Закон також забезпечить збереження адміністративної спроможності відповідних служб ефективно боротися з порушеннями у податковій та митній сферах.

При цьому існуюче розмежування повноважень щодо проведення розслідувань з боку Національного антикорупційного бюро та БЕБ буде збережено, а будь-яке потенційне збігання буде попереджено.

Нагадаємо

28 січня Верховна Рада ухвалила створення Бюро економічної безпеки, яким ліквідовується податкова міліція та в СБУ забирають можливість займатися економічними злочинами. 

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Атака безпілотників: в Одесі працює ППО

     • 36311 переглядiв

    Зеленський прибув до Білого дому на зустріч із Байденом

     • 32727 переглядiв