ukraina-perezhyvaie-krytychnyi-moment-i-potrebuie-terminovoi-pidtrymky-blinken

Україна переживає критичний момент і потребує термінової підтримки - Блінкен

 • 43215 переглядiв

За словами держсекретаря США Блінкена, Україна переживає критичний момент у війні і терміново потребує додаткової підтримки Заходу, особливо боєприпасів і засобів протиповітряної оборони.

Україна переживає "критичний момент" у війні, яку розпочала росія і гостро потребує термінової додаткової підтримки Заходу. Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен, передає УНН з посиланням на Le Monde.

"Ми перебуваємо в критичному моменті, коли абсолютно необхідно надати українцям те, що їм все ще необхідно для самозахисту, особливо щодо боєприпасів і протиповітряної оборони", - заявив Блінкен на пресконференції разом із французьким міністром оборони.

Як пише Reuters, Блінкен сказав, що це ще одна причина, з якої запит на додатковий бюджет, з яким  президент Байден звернувся до Конгресу США, має бути виконаний якнайшвидше.

Доповнення

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Парижі з міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню наголосив на триваючій співпраці з Європою щодо підтримки України та закликав Конгрес США підтримати Україну, яка перебуває у "вирішальному моменті", й ухвалити додатковий бюджетний запит, що дасть змогу США спрямувати Україні більше ресурсів.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Киян попередили про сильний вітер завтра

     • 37495 переглядiв