ukraina-maie-zakryty-24-vakansii-vaks-do-serpnia-2024-memorandum-z-mvf

Україна має закрити 24 вакансії ВАКС до серпня 2024 - меморандум з МВФ

 • 32227 переглядiв

Україна зобов'язується заповнити 24 нові посади у Вищому антикорупційному суді до кінця липня 2024 року, відповідно до опублікованого МВФ меморандуму, забезпечивши конкурсний процес відбору за участю міжнародної спільноти.

Вища рада юстиції в вересні оголосила 24 нові вакансії до Вищого антикорупційного суду і Україна зобов’язала себе призначити на них людей до кінця липня наступного року. Це йдеться в меморандумі про фінансову та економічну політику, оприлюдненого на сайті МВФ, передає УНН.

Ми забезпечимо відкритий і конкурентний відбір на ці нові вакансії та відповідне забезпечення їхніх кадрових і офісних потреб. У зв’язку з цим буде відновлено Громадську раду міжнародних експертів із висуненням кандидатур від міжнародних та іноземних організацій відповідно до законодавства, а остаточні призначення будуть завершені до кінця липня 2024 року 

- йдеться в документі.

Деталі

Серед вакансій 15 безпосередньо до ВАКС, як першої інстанції і 9 - до апеляційної палати.

Також в меморандумі йдеться, що для подальшого прогресу антикорупційних та судових реформ до кінця березня 2024 року планується прийняття закону про раціоналізацію розгляду Вищим антикорупційним судом одним суддею або колегією суддів.

До кінця липня – прийняття закону про створення нового адміністративного суду (замість ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва).

Та має бути проведений перший зовнішній аудит НАБУ незалежними експертами, запропонованими міжнародними партнерами. Пропонований структурний орієнтир, кінець вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС відправив під арешт ще одного суддю Київського апеляційного суду із заставою у майже 5 млн грн

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    ХАМАС прийняв пропозицію США про припинення вогню в Газі

     • 94520 переглядiв

    У Харкові прогримів вибух

     • 100372 переглядiв

    Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні

     • 89732 переглядiв

    Новини по темі

    Економіка України  демонструє позитивні сигнали – Шмигаль

     • 32250 переглядiв

    Дубінського переведуть в окрему камеру

     • 29763 переглядiв