ukenru
ukhvaleno-yevrointegratsiyniy-zakon-pro-vdoskonalennya-provadzhennya-auditorskoyi-diyalnosti

Ухвалено євроінтеграційний закон про вдосконалення провадження аудиторської діяльності

 • 114475 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Верховна Рада України прийняла Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні. Про це повідомив голова податкового комітету ВР, нардеп Данило Гетманцев, передає УНН.

Деталі

Гетманцев, у своєму Телегра-каналі пояснив, що цей законодавчий акт, визначений як євроінтеграційний, що імплементує положення Директиви Європейського Парламенту та Ради (ЄС) від 17 травня 2006 року № 2006/43/ЄС і яким, зокрема:

• удосконалено норми щодо інформації, яка наводиться в аудиторському звіті за результатами обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємства;

• імплементувано норми європейського законодавства, щодо забезпечення однозначності змісту аудиторського звіту, недопущення впливу регуляторів на зміст аудиторського звіту з аудиту фінансової звітності;

• уточнено склад заборонених неаудиторських послуг, тощо.

«Важливо також , що цей Закон підвищує роль професійних організацій, оскільки їм делегують певні повноваження (профнавчання і контроль якості)», - додав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про роботу фінансового сектору у час війни

Українські Національні Новини

Політика