uhorshchyna-skasuvala-zustrich-z-nimechchynoiu-pislia-krytyky-sholtsem-vizytu-orbana-do-moskvy-budapesht-kazhe-prychyny-tekhnichni

Угорщина скасувала зустріч з Німеччиною після критики Шольцем візиту Орбана до москви: Будапешт каже, причини "технічні"

 • 21299 переглядiв

Угорщина скасувала зустріч міністрів закордонних справ з Німеччиною, заплановану на понеділок у Будапешті "з технічних, а не політичних причин", повідомило в суботу її міністерство закордонних справ, що сталося після того, як канцлер ФРН Олаф Шольц, розкритикував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана через його неоголошену поїздку до москви, пише УНН з посиланням на Reuters та Bloomberg.

Деталі

"У зв'язку з непередбаченою зміною календаря міністра, міністерство закордонних справ звернулося з проханням провести візит на пізніший термін, сподіваємося, у найближчому майбутньому", - повідомили у міністерстві.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило у п'ятницю, що воно "здивоване" скасуванням і що необхідне "серйозне та чесне" обговорення після зустрічі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з російським президентом володимиром путіним у п'ятницю.

Bloomberg зазначало, що Угорщина "раптово сказала міністру закордонних справ Німеччини, що її не очікують" після того, як канцлер ФРН Олаф Шольц, розкритикував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана через його неоголошену поїздку до москви.

Шольц заявив у п'ятницю, що Орбан не повідомляв йому заздалегідь про плани поїздки. "Європейська рада з погляду зовнішньої політики представляє Шарль Мішель, а не Угорщина", - сказав Шольц, маючи на увазі президента Європейської ради.

Доповнення

Зустріч стала першою зустріччю лідера ЄС із путіним у москві з квітня 2022 року, через два місяці після того, як рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. 

"Умиротворення не зупинить путіна": голова Єврокомісії виступила із заявою щодо візиту Орбана до москви05.07.24, 13:12

Зустріч розлютила деяких лідерів ЄС, які застерігали від умиротворення москви та заявили, що Орбан не говорив від імені ЄС.

Голова дипломатії Євросоюзу зробив заяву щодо візиту Орбана до москви: угорський прем'єр не представляє ЄС у жодній формі05.07.24, 11:52

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни з ранку вбили на Херсонщині вже трьох людей

     • 31833 переглядiв

    Графіки відключень світла перенесли на 16 годину - ДТЕК

     • 38225 переглядiв