ugorschina-znovu-prigrozila-blokuvati-viyskovu-dopomogu-yes-dlya-ukrayini-vimagaye-vidminiti-rishennya-po-otp

Угорщина знову пригрозила блокувати військову допомогу ЄС для України: вимагає відмінити рішення по OTP

 • 601452 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Міністр закордонних справ та торгівлі Угорщини Петер Сійярто заявив у вівторок, що Угорщина не сприятиме подальшому фінансуванню постачання зброї в Україну Європейським Союзом доти, доки Україна не виключить OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни, пише УНН з посиланням на Hirado.

Деталі

Як повідомляється, очільник МЗС Угорщини назвав "обурливим, неприйнятним і скандальним" те, що українська влада включила найбільший угорський банк, у якому є рахунки приблизно трьох мільйонів осіб, до цього списку з "помилкових і сміховинних причин".

Цитата

"Тому наша позиція зрозуміла: доки ОТР не буде виключено з цього списку, Угорщина не братиме участі в будь-якому додатковому фінансуванні ЄС щодо постачання зброї в Україну", - заявив Сійярто.

"Ми не тільки не робитимемо внесок у 500 мільйонів євро, які ми зупинили наразі, але буде краще, якщо вони не виступатимуть із жодними пропозиціями щодо фінансування подальших поставок озброєньї", - додав він.

Доповнення

НАЗК внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

У НАЗК уточнюють, що OTP Bank входить до переліку 50 найбільших банків росії, а за низкою напрямків входить до лідерів ринку. Він обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений майже у 2 тисяч населених пунктах рф. При цьому, банк, як повідомляється, створює пільгові умови для російських військових.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль завершив військову операцію у Дженіні - ЗМІ

     • 588418 переглядiв

    Донеччина: росіяни поранили ще двох людей

     • 345754 переглядiв