ugorschina-vzhe-priymaye-zakon-ukrayini-pro-osvitu-u-yogo-ninishniy-formi-kuleba

Угорщина вже приймає закон України про освіту у його нинішній формі - Кулеба

 • 14616 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Український закон про освіту є більш прийнятним для угорської сторони, і Будапешт готовий обговорити з Україною, як норми законодавства можна втілити в життя таким чином, щоб це відповідало інтересам угорської меншини. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю угорському виданню "HVG", передає УНН.

Цитата:

"Ми передали Закон про освіту Венеціанській комісії Ради Європи, і після отримання рекомендацій, ми з ними погодилися та виконали. Зокрема, ми продовжили перехідний період до 2023 року, і цим виграли час для того, щоб знайти рішення яке задовольняло б обидві сторони. Згідно з моєю оцінкою, Угорщина зараз вже приймає закон у його нинішній формі і готова обговорити з Україною, як ці норми можна втілити в життя таким чином, щоб це відповідало інтересам угорської меншини", - зазначив міністр.

Деталі

Кулеба нагадав, що на його останній зустрічі з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто сторони домовилися створити робочу групу з освіти, в якій експерти компетентних міністерств двох країн зможуть продовжити діалог.

"Я хотів би чітко зазначити, що ніщо не загрожує ідентичності угорської меншини та її правам на використання мови", - додав очільник українського МЗС.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, 27 січня міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідав Україну з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Керівники зовнішньополітичних відомств України та Угорщини провели переговори з актуальних питань українсько-угорських відносин, обговорили подальші кроки для зміцнення довіри у взаєминах та реалізації потенціалу співпраці двох країн.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві 12-річний хлопець вистрибнув з вікна ліцею

     • 25056 переглядiв

    Зневоднення Криму: в Алушті та Ялті обмежують подачу води

     • 10293 переглядiв

    Зої Салдана зійдеться в бою з піратами Карибського моря

     • 28585 переглядiв