ukenru
uchetverte-vid-pochatku-vtorgnennya-rf-prezidentka-yevrokomisiyi-pribula-do-kiyeva

Учетверте від початку вторгнення рф: президентка Єврокомісії прибула до Києва

 • 1428913 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва, напередодні саміту Україна-ЄС. Про це вона сама повідомила у Twitter, пише УНН.

Цитата

"Приємно повернутися до Києва, вчетверте після вторгнення рф. На цей раз із моєю командою комісарів, - написала фон дер Ляєн. - Ми зібралися тут разом, щоби показати, що ЄС як ніколи твердо підтримує Україну. І для подальшого поглиблення нашої підтримки та співробітництва".

Good to be back in Kyiv, my 4th time since Russia‘s invasion.

This time, with my team of Commissioners.

We are here together to show that the EU stands by Ukraine as firmly as ever.

And to deepen further our support and cooperation. pic.twitter.com/zf8fvoNKnG

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 2, 2023

Доповнення

На початку січня Україна та ЄС оголосили, що 3 лютого Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Євроради Шарлем Мішелем.

Понад десяток єврокомісарів хотіли провести переговори з представниками уряду в Києві безпосередньо перед самітом Україна-ЄС у лютому.

На найвищому рівні вирішуватиметься питання фінансової та військової підтримки України. Україна на саміті сподівається домогтися "істотного стрибка вперед", особливо у конкретних галузях - угода про "промисловий безвіз"; призупинення дії митних зборів на український експорт ще на рік; та "активний прогрес" у приєднанні до схеми платежів SEPA (Єдина зона платежів у євро) і включення України в зону мобільного роумінгу ЄС. А також у питанні щодо просування України на шляху до членства у ЄС.

ЗМІ повідомляли, що ЄС за підсумками саміту похвалить Україну за прогрес у реформах, але навряд чи ухвалить рішення про швидкий вступ.

Українські Національні Новини

Політика