ukenru
ucheni-rozpovili-chim-nebezpechniy-shtam-koronavirusu-delta-plyus

Учені розповіли, чим небезпечний штам коронавірусу “Дельта плюс”

 • 21684 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Доктор медичних наук, фахівець з інфекційних захворювань Крістін Енглунд розповіла про штам AY.4.2, також відомий як “Дельта плюс”, повідомляє УНН із посиланням на сайт Сleveland Сlinic.

Деталі

За її словами, мутації вірусів досить поширені. Деякі мутації не можуть вижити, а інші пришвидшують передачу вірусу. “Дельта-плюс” або AY.4.2 виникає через мутацію Дельта-варіанту коронавірусу SARS-CoV-2. Захиститися від нього допоможе вакцинація та індивідуальні засоби захисту.

Цитата:

“Головний захист від мутації “Дельта плюс” - вакцинація та засоби індивідуального захисту: миття рук, фізичне дистанціювання, маска та інші”, - вважає Крістін Енглунд.

За її словами, початковий Дельта-варіант загалом передається набагато легше, ніж перший вірус COVID-19. Він набагато сильніше вдарив по молодшому населенню (людям віком від 30 до 60 років - ред.).

“Діти та підлітки інфікуються: багато цих інфекцій призводять до госпіталізації і навіть смерті”, - підкреслила вчений.

До теми

Епідеміолог розповів про те, як протікає коронавірусна інфекція у щеплених. За його словами, вони мають легкий перебіг хвороби. Водночас продовжувати користуватися засобами індивідуального захисту мають всі без виключення.

Українські Національні Новини

Здоров'я