ukenru
u-zsu-povidomili-v-yakikh-vipadkakh-prizivatimut-zhinok-na-sluzhbu

У ЗСУ повідомили, в яких випадках призиватимуть жінок на службу

 • 54776 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Жінок з нового переліку спеціальностей будуть призивати для несення військової служби у разі введення воєнного стану, або в особливий період під час мобілізації. Про це заявив на брифінгу в четвер начальник управління персоналу штабу КСВ ЗСУ Роман Горбач, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Прийнято закон, яким врегульовується питання постановки на військовий облік, в тому числі жінок. Дійсно, в мирний час відбувається так зване накопичення людського ресурсу, проводиться якісна та кількісна характеристика військово-облікових спеціальностей для того, щоб ми могли зрозуміти. І тільки в крайній необхідності такі військові спеціалісти, жінки, будуть використані на військову службу. Дійсно, у разі введення воєнного стану, або в особливий період під час мобілізації”, - сказав він.

Деталі

Водночас він зазначив, що за 6 хвиль мобілізації в Україні призвали майже 200 тис. осіб, і жодна жінка без її згоди на цю службу не потрапила.

Контекст

Напередодні з’явився наказ Міністерства оборони, яким було розширено перелік професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік.

Зокрема, у список додали медійників та комунікаційників усіх категорій - журналістів, операторів, піарників, видавців, бібліотекарів, перекладачів, медиків, аналітиків, фінансистів, науковців, менеджерів різного профілю, ветеринарів.

Інформація про розширення списку викликала чималий суспільний резонанс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про призов на строкову службу не йдеться: юрист пояснила нововведення щодо військового обліку жінок

Українські Національні Новини

Суспільство