ukenru
u-zbirniy-ukrayini-vidpovili-golovredu-dinamo-zasudzhuyesh-shevchenka-za-pidtrimku-rukhu-proti-rasizmu

У збірній України відповіли головреду "Динамо": "засуджуєш Шевченка за підтримку руху проти расизму?"

 • 16973 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Пресаташе збірної України Олександр Гливинський прокоментував висловлювання головного редактора сайту "Динамо" Кирила Крижанівського у Facebook, де той висловив думку про твіт Андрія Шевченка, зроблений на підтримку міжнародної акції проти расизму і насильства - Black lives matter, передає УНН.

"А до чого взагалі цей пост? Засуджує, що Андрій Шевченко підтримав міжнародний рух проти насильства і расизму? Або ти просто підтримуєш расизм? Як зрозуміти це твоє висловлювання?

І який зв'язок того, що Шевченко підтримує рух проти расизму з незрозумілим висновком, що він, виходячи з твоїх слів, не турбується про те, що існує насильство в Україні? Хіба підтримка руху проти расизму у США і в усьому світі означає одночасно підтримку насильства у рідній країні?

Очевидно, варто думати перед тим, як постити всяку нісенітницю у соцмережах. Тим більше, якщо намагаєшся оцінити дії публічних персон. Висловся чітко, а не натяками, і дай зрозуміти - це твоя особиста позиція, позиція журналіста або організації, де ти працюєш?", - зазначив Гливинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорний квадрат і #BlackLivesMatter поширилися на весь світ, але "спіткнулися" на столичному "Динамо".

Нагадаємо, володар "Золотого м'яча-2004" Андрій Шевченко опублікував твіт, в якому засудив расизм. Наставник збірної України запостив чорний квадрат і написав "Black Lives Matter" (назва руху опору), чим підтримав протестуючих у США. Заворушення виникли після того, як темношкірий Джордж Флойд загинув у Міннеаполісі після жорстокого затримання поліцейськими.

Реагуючи на твіт, головний редактор сайту "Динамо" Крижанівський опублікував пост в Facebook, в якому розкритикував тренера національної збірної, дорікнувши Шевченку у тому, що його, нібито, не хвилює "насильство" білих людей в Україні.

Як повідомлялося в УНН, Шевченко потрапив до ТОП-15 гравців бомбардирської рейтингу в історії ЛЧ.

Українські Національні Новини

Суспільство