ukenru
u-zatrimanikh-okupantami-krimskikh-tatar-ye-55-nepovnolitnikh-ditey

У затриманих окупантами кримських татар є 55 неповнолітніх дітей

 • 8706 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У затриманих окупантами 27 березня кримських татар є 55 неповнолітніх та троє ще ненароджених дітей. Про це написала у Twitter член Меджлісу кримскотатарського народу, радник міністра молоді та спорту України з питань Криму та кримськотатарського народу Гаяна Юксель, передає УНН.

"В Криму 55 дітей та 3 ще ненароджених діточок залишилося без батьків. Сьогодні окупаційна влада Криму незаконно визнала їх батьків терористами", - наголосила вона.

Нагадаємо, 27 березня в окупованому Криму співробітники ФСБ провели обшуки у фігурантів бахчисарайської частини "справи Хізб ут-Тахрір". У результаті обшуків відомо про затримання 20 кримських татар.

Також нагадаємо, 27 березня "суд" в окупованому Криму відправив під варту 9 затриманих кримських татар. Підконтрольний Росії Київський районний суд окупованого Сімферополя 28 березня продовжить обирати запобіжний захід ще 11 кримськотатарським активістам.

Постійне представництво України при ООН 27 березня надіслало всім державам-членам Організації офіційного листа, в якому звернуло увагу на загрозу нової хвилі кримінальних переслідувань кримських татар в окупованому РФ Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство