ukenru
u-zaporizhzhi-proyshla-aktsiya-vshanuvannya-pamyati-sarmata

У Запоріжжі пройшла акція вшанування пам’яті "Сармата"

 • 12791 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Біля Головного управління Нацполіції у Запорізькій області сьогодні відбулася акція вшанування пам’яті бердянського активіста Віталія "Сармата" Олешка. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Радіо.Свобода".

Так, люди принесли портрети "Сармата" і вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

Учасники акції також підготували звернення до поліції та прокуратури області з вимогою якомога скоріше затримати та притягнути до відповідальності замовників вбивства активіста.

До мітингувальників вийшов тимчасовий виконувач обов’язків начальника головного управління Нацполіції Запорізької області Костянтин Гребенюк і повідомив, що не має повноважень коментувати перебіг розслідування, адже справу передано до Києва – до Головного слідчого управління Нацполіції.

Нагадаємо, "Сармата" вбили 31 липня 2018 року у подвір’ї його будинку у Бердянську на очах у його дружини та друга. Невідомий зайшов на територію готелю і здійснив два постріли.

Поліція затримала підозрюваних у скоєнні злочину: колишнього бійця батальйону "Торнадо" Артема Матюшина, голову будівельної фірми "НК "Промбуд" Миколу Ломаку, 39-річного Олександра Обухова та Максима Володимиренкова. За версією правоохоронців, саме ці особи приїхали до будинку "Сармата", спостерігали за ним та застрелили. Згодом за підозрою в організації вбивства Віталія Олешка у Бердянську затримали місцевого бізнесмена Михайла Сігіду, у Львові — Віктора Власюка, а у Дніпрі — Євгена Бродського.

29 липня, на першому засіданні Бердянського районного суду у "справі Сармата" були розглянуті клопотання про продовження запобіжного заходу для обвинувачених.

Українські Національні Новини

Суспільство