ukenru
u-yes-ukhvalili-politichne-rishennya-pro-zaprovadzhennya-sanktsiy-cherez-otruyennya-navalnogo

У ЄС ухвалили політичне рішення про запровадження санкцій через отруєння Навального

 • 16572 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Глави МЗС ЄС на засіданні у понеділок ухвалили рішення про введення санкцій у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, передає УНН із посиланням на AFP.

"ЄС в принципі згоден ввести санкції щодо російських чиновників за отруєння лідера опозиції Навального", - пише агентство із посиланням на дипломатичне джерело.

Про рішення міністрів також заявило німецьке агентство dpa. Відзначається, що на зустрічі у Люксембурзі міністри домовилися почати необхідні приготування.

Також, за словами журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка, наразі "між міністрами закордонних справ ЄС існує політична домовленість про накладення санкцій щодо відношенні фізичних осіб та потенційно суб'єктів, відповідальних за отруєння Навального".

"Посли ЄС дадуть зелене світло (санкційному - ред.) списку цієї середу", - додав він.

Як повідомляв УНН, раніше ЗМІ повідомляли, що у санкційному списку ЄС через отруєння Навального налічується дев'ять громадян РФ.

#BREAKING EU agrees in principle to sanction Russian officials over poisoning of opposition leader Navalny: diplomats pic.twitter.com/fveRcpl1a9

— AFP news agency (@AFP) October 12, 2020

There is now political agreement among EU foreign ministers to sanction ppl & potentially entities responsible for the poisoning of #Navalny. Eu ambassadors to green light list on wed. #Russia

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) October 12, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу