ukenru
u-yes-skhvalili-prodovzhennya-na-piv-roku-krimskikh-sanktsiy-proti-rf

У ЄС схвалили продовження на пів року персональних санкцій проти РФ

 • 11562 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Комітет постійних представників країн ЄС (COREPER) погодив в середу продовження на пів року індивідуальних санкцій щодо осіб і організацій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Про це 9 вересня в своєму мікроблозі в Twitter повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Посли ЄС дали зелене світло на продовження санкцій на 6 місяців щодо 175 осіб та 44 організацій, які, як вважається, підірвали територіальну цілісність України. Невдовзі до цього списку додадуться близько 15 осіб і кілька організацій через будівництво Керченського моста", - повідомив Йозвяк.

Нагадаємо, ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію України. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Українські Національні Новини

Політика