ukenru
u-yegipti-viyavili-mumiyi-mishey-ta-inshikh-tvarin-u-starodavniy-grobnitsi

У Єгипті виявили мумії мишей та інших тварин у стародавній гробниці

 • 24002 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Археологи виявили мумії мишей та інших тварин у давньоєгипетській гробниці недалеко від міста Сохаг. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

"Останки мишей та інших тварин були укладені навколо двох саркофагів з людськими муміями. Зсередини стіни гробниці нанесені зображення похоронної процесії і людей, що працюють у полі", - йдеться в повідомленні.

За словами експертів, вік гробниці - більше 2 тисяч років. В ній були поховані високопоставлений вельможа на ім'я Туту і його дружина.

Древній пам'ятник виявили в жовтні 2018 року завдяки мисливцям за стародавніми артефактами, які проводили там незаконні розкопки. Зловмисників затримали.

Єгипетське міністерство у справах старожитностей сподівається, що знахідка приверне туристів в Сохаг, що знаходиться в 390 км на південь від Каїра. Глава вищої ради у справах старовин Єгипту Мустафа Вазірі назвав гробницю прекрасною і барвистою, зазначивши, що це одна з найцікавіших знахідок у цьому районі за весь час проведення наукових досліджень.

Нагадаємо, в історичній області Верхній Єгипет археологи виявили стародавній єгипетський місто і цвинтар, створені, на думку фахівців, в 5316 році до нашої ери.

Українські Національні Новини

Культура