ukenru
u-vr-zareyestruvali-proekt-postanovi-pro-vidstavku-goncharuka

У ВР зареєстрували проект постанови про відставку Гончарука

 • 19886 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували у середу, 4 березня, проект постанови про відставку Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, що потягне за собою відставку усього уряду. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані на сайті парламенту.

Проект постанови про відставку Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука зареєстрований під №3158 від 4 березня.

Серед авторів - 15 народних депутатів, дев'ять з яких - від "Слуги народу". Серед них, зокрема, - голова головного для розгляду проекту комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко.

Як вказано, 4 березня проект було направлено до комітету. Наразі відомо, що комітет підтримав відставку Гончарука.

"Розглянувши заяву про відставку Прем’єр-міністра України О.Гончарука, заслухавши інформацію голови комітету А.Клочка, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів комітету та всебічно обговоривши питання, комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України прийняти відставку Прем’єр-міністра України О.Гончарука", - йдеться у рішенні комітету.

Як раніше повідомляв УНН, позачергове засідання Верховної Ради, що відбудеться сьогодні, 4 березня, може затягнутись десь до 21:00.

Також нагадаємо, очікується, що на цьому засіданні буде розглянуте питання відставки Прем’єр-міністра та уряду, а також призначення нового прем’єр-міністра та міністрів. Основним кандидатом на посаду очільника нового складу Кабміну є чинний віце-прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Наразі точний склад майбутнього уряду невідомий, однак народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський повідомив окремі прізвища тих міністрів, якій ймовірно збережуть свої посади.

Українські Національні Новини

Політика