ukenru
u-vr-rozyasnili-pitannya-prodazhu-zemli-inozemtsyam

У ВР роз'яснили питання продажу землі іноземцям

 • 13835 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Наразі жоден з запропонованих законопроектів щодо ринку землі не передбачає продаж земельних ділянок фізичним особам - іноземцям. Про це заявив під час обговорення земельної реформи в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства голова комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, передає кореспондент УНН.

Так, на питання про те, чи передбачено в запропонованих законопроектах продаж землі фізичним особам - іноземцям, він відповів: "Ні".

"Вони не можуть ні в одному варіанті – в альтернативному тим більше", - відповів Сольський, зазначивши, що це стосується й іноземців, які ведуть с/г бізнес в Україні понад 3 роки.

Голова комітету висловив також сподівання щодо того, що земельна реформа буде впроваджена до кінця року.

"Ми всі бачили доручення Президента, що земельну реформу треба впровадити до кінця року. Сподіваюсь, що так і буде – це перший момент. Але навіть у тій редакції, яка зараз є – а я впевнений, що там будуть сотні, може і тисячі правил, і в якому кінцевому вигляді вона буде – це ще буде десятки і сотні раз обговорюватись. Навіть якщо ми говоримо про той варіант, який ще не змінений в процедурі законодавчого розгляду, ринок може запрацювати з 1 жовтня 2020 року, а для юридичних осіб, створених іноземцями, можливість тільки з 2024 року", - сказав він.

Нагадаємо, станом на 11 жовтня у Раді зареєстровано 11 законопроектів щодо ринку землі.

Українські Національні Новини

Політика