ukenru
u-vr-rozkritikuvali-initsiativu-o-semeraka-schodo-reformi-ekoinspektsiyi

У ВР розкритикували ініціативу О.Семерака щодо реформи екоінспекції

 • 9043 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Ініціатива міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака щодо реформування екоінспекції на кшталт поліції нежиттєздатна. Про це в коментарі УНН повідомив народний депутат, Голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Іван Рибак.

Він переконаний, що екологів не можна брати “з вулиці”.

“Еколога неможливо підготувати за три місяці і провести цю реформу на кшталт тої, яка була проведена із поліцією. Це просто нереально. Тому що це будуть люди не підготовлені, не знайомі з екологічною сферою, відповідно це будуть люди, які не знають законодавства.

Екологічний інспектор – це перш за все людина, яка може проконтролювати дотримання природоохоронного законодавства фізичними або юридичними особами на території України. Відповідно, ця людина повинна знати і володіти Водним кодексом, Земельним кодексом, Законом України про охорону навколишнього природного середовища, про тваринний світ, при природно-заповідний фонд, тобто, це не просто вивчити напам'ять і здати екзамен по Закону “Про поліцію”, це масштабна робота, яку потрібно робити щодня”, - сказав він.

І.Рибак наголосив, що з міністром буде проведено зустріч з приводу його ініціативи.

“Я думаю, що про систему і саме підхід до реформи ми ще будемо говорити із паном міністром. Він має врахувати всі підводні камені, які сплили після того, як ми маємо результати реформованої поліції. Ми також не повинні відкидати питання недобросовісності людей - просто психологічний тест не дає гарантії того, що ця людина буде якісно виконувати свої обов'язки. Я думаю, що якраз із реформи поліції треба взяти уроки, аби не наступити на ті ж самі граблі”, - резюмував О.Семерак.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів О.Семерак хоче реформувати екоінспекцію за прикладом поліції. Він вже попередньо домовився із американською командою, яка допомагала А.Авакову реалізувати реформу МВС. О.Семерак заявив, що хоче замінити 2,5 тисячі нинішніх екоінспекторів на “нових людей”.

Українські Національні Новини

Політика