ukenru
u-vooz-prognozuyut-zakinchennya-pandemiyi-covid-19-vzhe-u-2023-rotsi

У ВООЗ прогнозують закінчення пандемії COVID-19 вже у 2023 році

 • 844796 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. ВООЗ відзначає суттєве зниження смертності від COVID-19 і прогнозує у поточному році закінчення пандемії, яка забрала за три роки майже 7 мільйонів життів, пише УНН з посиланням на заяву Генерального директора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреїсуса.

Деталі

Голова ВООЗ нагадав, що 11 березня виповнилося три роки відтоді, як ВООЗ вперше заявила, що глобальний спалах COVID-19 можна охарактеризувати як «пандемію».

30 січня 2020 року була оголошена надзвичайна ситуація в галузі громадського здоров'я міжнародного рівня. На той час за межами Китаю було зареєстровано менше 100 випадків COVID-19 і не було зареєстровано жодного смертельного випадку за межами Китаю. Три роки потому повідомляється про майже 7 мільйонів смертей від COVID-19. Хоча справжня кількість смертей набагато вища. А от питання, як почалася пандемія, досі залишається без відповіді.

Цитата

«Дуже приємно бачити, що вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей є нижчою, ніж коли ми вперше використали слово "пандемія" три роки тому. Покращення є значним. Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що з COVID-19 покінчено як з надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, що має міжнародне значення, і як з пандемією», - зазначив генеральний директор організації Тедрос Адханом Гебреїсус.

На думку гендиректора ВООЗ, найголовніше, аби людство засвоїло уроки пандемії. Зокрема усвідомило важливість громадського здоров'я, науки, міжнародної співпраці та координації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подолати негативні наслідки стресу: розповідає експертка

Українські Національні Новини

Здоров'я