ukenru
u-virmeniyi-ne-viklyuchayut-obmezhennya-povnovazhen-premyer-ministra

У Вірменії не виключають обмеження повноважень прем'єр-міністра

 • 9618 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Повноваження прем'єр-міністра Вірменії повинні бути обмежені. Про це повідомляє УНН з посиланням на News.am, яке опублікувало заяву керівника парламентської фракції Вірменської Революційної Федерації Дашнакцутюн Армена Рустамяна.

За його словами, нинішня парламентська система не повинна бути усунена повністю, але необхідно зробити кроки щодо децентралізації влади, що опинилася в руках однієї людини.

"З цього випливає, що повноваження прем'єр-міністра повинні бути обмежені. Контроль над поліцією та спецслужбами виникає з логіки парламентської системи правління. Контроль над ними повинен бути і у Національних Зборів", - пояснив Рустамян.

АРФ - Вірменська революційна федерація Дашнакцутюн одна з найстаріших вірменських політичних партій, яка підтримувала уряд Саргсяна, проте вийшла з урядової коаліції після початку протестів.

Як повідомляв УНН, вибори прем'єра Вірменії відбудуться 8 травня.

Нагадаємо, масові мітинги і ходи тривають в Вірменії з 16 квітня. Через акції протесту 23 квітня подав у відставку колишній президент країни Серж Саргсян, обраний на пост прем'єр-міністра.

Лідер акцій протестів опозиції Нікол Пашинян планував зайняти посаду прем'єр-міністра. Проте 1 травня він не отримав необхідної кількості голосів на засіданні парламенту Вірменії. Пашинян закликав до загального страйку і акціям громадянської непокори.

Українські Національні Новини

Новини Світу