ukenru
u-velikiy-britaniyi-zayavili-pro-kiberataku-na-akademiyu-minoboroni-pidozryuyut-rosiyu-ta-kitay

У Великій Британії заявили про кібератаку на академію Міноборони: підозрюють Росію та Китай

 • 16365 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Відставний маршал авіації Едвард Стрінгер, який раніше очолював академію Міністерства оборони Великої Британії, заявив про хакерську кібератаку на комп'ютери академії у березні 2021 року, за якою могли стояти Росія і Китай. Про це повідомляє Sky News, пише УНН.

За його словами, після злому академія Міноборони прискорила реалізацію планів з перебудови всієї мережі і підвищення її стійкості.

Цитата:

"Напад на установу є ознакою того, що лінія фронту в сучасній війні може бути де завгодно. Наслідки для операцій були значними, але потім з ними можна було впоратися. Але це лише тому, що наші люди неймовірно старанно працюють, щоб підтримувати роботу і знаходити резервні методики", - заявив офіцер.

Деталі

Чиновник додав, що співробітникам IT довелося "знайти резервні способи використання звичайного інтернету, щоб підтримувати курси, що їм вдалося зробити, але не так спритно, як раніше, це було б справедливо (відзначити - ред.)".

На його думку, за цією атакою можуть стояти Китай і Росія, проте Стрінгер допустив, що "це також міг бути хтось, хто шукав уразливості для здійснення атаки за допомогою віруса-вимагача, тобто просто звичайне кримінальне угруповання".

Основне занепокоєння викликав той факт, що хакери намагалися використовувати Академію оборони як "чорний хід" для проникнення в набагато більш секретні частини IT-систем Міноборони країни.

Однак, попри злом, хакерам не вдалося проникнути глибше.

Доповнення

Міністерство оборони Великої Британії заявило раніше, що вважає Росію "загрозою номер один". Таку думку висловив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес після скандалу з російськими підводними човнами, які ВМС країни спостерігали в грудні минулого року.

Про загрози Росії і хакерські атаки на урядові органи також повідомляли США. Так, ЗМІ повідомляли, що російські хакери успішно зламали федеральні агентства США в 2020 році. А в 2021 році намагалися проникнути в урядові мережі США і Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу