ukenru
u-velikiy-britaniyi-chetver-stav-nayspekotnishim-dnem-v-lipni-za-vsyu-istoriyu

У Великій Британії четвер став найспекотнішим днем в липні за всю історію

 • 9936 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Найвища температура, яка була коли-небудь була у Сполученому Королівстві в липні, була зафіксована в четвер у англійському Кембріджі, де повітря прогрілося до 38,1 градуса за Цельсієм. Про це повідомила британська метеорологічна служба, передає УНН.

У четвер був побитий рекорд 2015 року, коли в районі лондонського аеропорту Хітроу температура піднялася до 36,7 градуса. Сама ж висока літня температура за всю історію спостережень була зафіксована в Сполученому Королівстві в 2003 році і склала 38,5 градуса.

На заході британської столиці в четвер стовпчик термометра досяг позначки 37,7 градуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заході Німеччини зафіксували рекордну спеку

За даними британських ЗМІ, аномальна спека стала причиною збою в залізничному сполученні по всій країні, оскільки поїздам довелося знизити швидкість, щоб уникнути перегріву шляхів. Чи не витримували і електричні мережі, що призвело до відключення електропостачання в передмістях Лондона і Бірмінгема.

На цьому тижні в багатьох європейських країнах були побиті температурні рекорди. Так, у четвер стовпчик термометра в Парижі досяг позначки 42,4 градуса за Цельсієм, в Нідерландах була зафіксована температура 40,4 градуса, в ФРН - 42,6 градуса, в Бельгії - 40,6 градуса.

Українські Національні Новини

Новини Світу