u-vatykani-vpershe-v-istorii-zasudyly-do-55-rokiv-kardynala

У Ватикані вперше в історії засудили до 5,5 років кардинала

 • 38006 переглядiв

Кардинал Анджело Беччіу засуджений ватиканським судом до 5,5 років ув'язнення за шахрайство, пов'язане з купівлею нерухомості в Лондоні. Це перший випадок засудження кардинала у Ватикані.

Суд у Ватикані засудив до п'яти з половиною років тюрми кардинала Анджело Беччу у справі про шахрайство під час купівлі нерухомості в елітному районі Лондона за церковні кошти. Про це повідомляє Radio RMF24, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що такий вердикт був оголошений після двох з половиною років процесу, за яким окрім наближеного до Папи Римського кардинала проходили ще дев'ятеро людей.

Слідство встановило, що Беччу та інші фігуранти справи несуть відповідальність за скоєні під час процедури порушення та зловживання. Також їм ставили в провину надання неправдивої інформації та шахрайство.

Ватикан підтвердив заборону католикам ставати масонами16.11.23, 03:31 • [views_39930]

Корупційна схема полягала в купівлі за завищеною ціною будівлі в лондонському районі Челсі на кошти від пожертв парафіян Католицької церкви. За даними правоохоронців, на сумнівній угоді підозрювані збагатилися на понад 200 мільйонів євро.

Звинувачення вимагало для високопоставленого ієрарха сім років та три місяці в'язниці. На момент укладання угоди 75-річний Беччу обіймав посаду заступника держсекретаря Ватикану у загальних справах. Свою провину він так і не визнав. Це перший прецедент у Ватикані, коли вирок був винесений кардиналу.

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі