ukenru
u-vatikani-vidkriyut-pritulok-dlya-bezdomnikh

У Ватикані відкриють притулок для бездомних

 • 16401 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Один із будинків на території Ватикану буде передано під притулок для бездомних. Про це повідомило п'ятницю італійське агентство ANSA, передає УНН.

За даними агентства, мова йде про будівлю, що представляє певну архітектурну цінність, яке раніше займали черниці і адміністрація з управління спадщиною Святого престолу. Передбачається, що притулок буде розрахований на 50 місць, хоча спочатку планується прийняти 30-35 нужденних. За даними агентства, на відкритті притулку ввечері в п'ятницю буде присутній особисто Папа Франциск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік з криком “Аллах акбар” хотів підпалити себе під Ватиканом

Як зазначає агентство, ця чергова ініціатива понтифіка на користь бездомних і бідняків здійснюється за його дорученням Службою папських милостей в рамках програми "П'ятниці милосердя". Раніше для бездомних під колонадою Берніні, що обрамляє площа Святого Петра, влаштовували душові та запрошували перукаря. Ватиканські службовці регулярно роздають їм парасольки і теплий одяг, а також їжу і морозиво у свята. Один з бездомних був похований на історичному тевтонському кладовищі за стінами папського міста-держави. Одного разу понтифік запросив бездомних з площі Святого Петра в "Дім Святої Марти", де живе, відзначити його день народження.

Нагадаємо, Ватикан розглядає можливість дозволити одруженим стати священиками.

Українські Національні Новини

Новини Світу