ukenru
u-turechchini-spustili-na-vodu-noviy-ukrayinskiy-korvet-tipu-ada-getman-ivan-mazepa

У Туреччині спустили на воду новий український корвет типу Ada "Гетьман Іван Мазепа"

 • 194282 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У Туреччині відбувся спуск на воду нового українського протичовнового корвету типу Ada "Гетьман Іван Мазепа". Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська, передає УНН.

Цитата

"Турецьке слово "байрактар" ("прапороносець") – назва безпілотника – за місяці повномасштабної агресії стало в Україні символом справжнього захисту та перемог. Але скоро, окрім байрактарів, у нас з’являться нові спільні назви. Сьогодні у Туреччині мала честь спустити на воду корвет, який служитиме Україні й водночас матиме турецьке серце", - наголосила вона.

Деталі

Зеленська зазначила, що протичовновий корвет типу Ada "Гетьман Іван Мазепа" (це ім’я обрав для нього Президент України ще у 2021 році, коли розпочиналось будівництво), буде першим кораблем такого класу для Військово-Морських сил України.

"У таких випадках до суден звертаються як до людей – із повагою та настановою. Отже, корвете "Гетьман Іван Мазепа", бажаю тобі з честю нести український прапор. Попутного вітру, спокійного моря й лише перемог! Завжди пам’ятай свою турецьку батьківщину і неси славу Україні!", - написала перша леді.

Додамо 

Корвету класу Ada Військово-морських сил ЗСУ присвоєно ім’я "Гетьман Іван Мазепа". Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

Українські Національні Новини

Суспільство