ukenru
u-tokio-prokhodit-urochistiy-parad-na-chest-intronizatsiyi-imperatora-yaponiyi

У Токіо проходить урочистий парад на честь інтронізації імператора Японії

 • 15838 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Урочистий автомобільний парад з нагоди інтронізації нового імператора Японії Нарухіто почався в неділю в центрі Токіо. Про це повідомляє УНН з посиланням на пряму трансляцію Управління справами імператорського двору.

Кортеж відправився від головного палацу в напрямку резиденції Акасака. Його очолює відкритий седан преміального класу Toyota Century, в якому розмістився японський монарх Нарухіто і його дружина Масако. Разом з ними по маршруту протяжністю 4,6 км їдуть ще майже 30 автомобілів з представниками уряду, включаючи прем'єр-міністра Сіндзо Абе, їх супроводжують 18 мотоциклів і машин поліції. Кортеж розтягнувся приблизно на 400 метрів.

Нагадаємо, Нарухіто вступив на престол 1 травня 2019 року, після того, як його 85-річний батько Акіхіто відрікся від титулу в зв'язку з похилим віком.

У той же день новий імператор отримав символи своїх повноважень - головну державну і особисту імператорську друку, а також так звані священні регалії - меч і дорогоцінну яшму. Третя регалія - металеве дзеркало - зберігається в храмі, де символічно перебуває богиня Сонця Аматерасу, міфічна прародителька династії японських монархів.

Українські Національні Новини

Новини Світу