ukenru
u-tkg-pogodili-rezhim-tishi-na-donbasi-z-29-grudnya

У ТКГ погодили режим тиші на Донбасі з 29 грудня

 • 13241 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на Донбасі погодила запровадження режиму тиші з 29 грудня. Про це заявив представник України в ТКГ Євген Марчук в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Ми запропонували ввести цей режим, тобто безстрокове припинення вогню, починаючи з 00 години 01 хвилини 29 грудня. Були пропозиції інші, але, якщо коротко, то нам вдалося досягнути такої домовленості... Сьогодні ми підтвердили і заявили, що Україна забезпечує повномашстабний режим тиші", – повідомив Марчук.

За його словами, цей режим треба використати для ремонту об’єктів критичної інфраструктури, які були пошкоджені раніше.

"Усі сторони погодилися. Сподіваємося, що цей режим почнеться з 29 грудня", – наголосив він.

При цьому він додав, що українська сторона пропонує Кремлю різні варіанти обміну заручників, однак з боку РФ всі пропозиції були відхилені. Утім Україна наполягає на проведенні 29 грудня засідання гуманітарної підгрупи, на якому наполягатиме на проведенні обміну 5 січня 2019 року, щоб на Різдво заручники повернулися додому.

Нагадаємо, Україна пропонує провести звільнення утримуваних у форматі 22 на 22 і 72 на 19 5 січня 2019 року.

Москва готова до обміну засудженими з Києвом за принципом "всіх на всіх". Водночас підходи двох країн до реалізації цього принципу не збігаються.

Українські Національні Новини

Політика