ukenru
u-tkg-domovilis-stvoriti-robochu-grupu-z-monitoringu-ekologichnoi-situatsii-v-rai-oni-konfliktu-na-donbasi

У ТКГ домовились створити робочу групу з моніторингу екологічної ситуації в районі конфлікту на Донбасі

 • 13732 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У середу на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій сторонам вдалося попередньо домовитися про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації в районі конфлікту, до якої мають увійти міжнародні експерти та профільні представники ТКГ. Про результати засідання повідомили в пресслужбі Української делегації, передає УНН.

Цитата:

"Наша сторона продовжує наполягати на необхідності досягнути домовленості в рамках ТКГ щодо направлення інспекторів МАГАТЕ на тимчасово окуповані території. Сторонам вдалося попередньо домовитися про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації в районі конфлікту, до якої мають увійти міжнародні експерти та профільні представники ТКГ (з економічної підгрупи)", - повідомили в пресслужбі.

Контекст

На початку лютого, виступаючи на Радбезі ООН, перший президент України, глава Української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що тимчасово окупований Донбас знаходиться на межі екологічної катастрофи через радіоактивні викиди, оскільки в шахті "Юнком", в якій проводили ядерний вибух, не відкачують воду.

З його слів, внаслідок російської агресії, МАГАТЕ не в змозі здійснювати перевірку локацій на окупованих територіях, де використовується ядерний матеріал.

Кілька тижнів тому зусилля української сторони досягти домовленості в рамках ТКГ щодо направлення інспекторів МАГАТЕ на тимчасово окуповані території Донбасу не дали результату, бо російська сторона унеможливлювала прийняття рішення ТКГ з цього питання.

Українські Національні Новини

Політика