u-taku-speku-sobaka-navriad-chy-prozhyve-bez-vody-ponad-dvokh-trokh-dib-veterynar

У таку спеку собака навряд чи проживе без води понад двох-трьох діб – ветеринар

 • 42079 переглядiв

Ветеринар Едуард Котляров попереджає про небезпеку спеки для собак і закликає забезпечити їх водою. У Броварах встановили поїлки для тварин у парках і скверах, щоб допомогти їм пережити спеку.

Спека, яка нині панує у більшості регіонів України,  становить велику небезпеку для собак, адже ці тварини не можуть жити без води понад двох-трьох діб. Тому собак, особливо вуличних, обов’язково треба забезпечувати водою. Про це розповів ветеринарний лікар Едуард Котляров в коментарі УНН.

За його словами, у таку спекотну погоду саме собаки потребують особливої уваги, адже котам і птахам легше знайти собі джерело води.

Собака у таку спеку без води навряд чи проживе більше двох-трьох діб. Коти на декілька днів довше через особливості функціонування сечовидільної системи

- пояснив Едуард Котляров.

Він також наголосив, що в таку спеку неймовірно важливо попіклуватися про усіх тварин, що є навколо, і забезпечити їх питною водою. 

Спонукати (котів, собак – ред.) пити воду не потрібно, рекомендовано показати тварині, що вода знаходиться у безпечному місці і періодично її там поповнюють. Важливо, щоб вона не закінчувалася повністю, бо тварина може більше туди не повернутися за нею. Собакам на вулиці можна пропонувати звичайну столову негазовану воду з одноразових тарілочок або стаканчиків. Іноді люди напувають собак навіть з рук, але це може бути не дуже безпечно з вуличним собакою

- зазначив ветеринар.

Додатково

Рух UАnimals закликав усіх небайдужих допомагати вуличним тваринам у таку спеку та залишати для них воду у доступних місцях, а також підтримав ініціативу Броварів, де у багатьох точках міста розставили поїлки з водою для тварин.

Нагадаємо

У Броварах комунальники розставили поїлки з водою для тварин, щоб вони менше потерпали від спеки.

"Вдячний працівникам КП "Бровари-Благоустрій" за ініціативу та встановлення у парках, скверах та на деяких прибудинкових територіях поїлок з водою для вуличних тварин. Сподіваємося на чуйність та свідомість наших мешканців. Можливо, саме ця крапля води буде рятівною для тих, хто не може про себе потурбуватися", - зазначив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Україна і Словенія підписали безпекову угоду

     • 15702 переглядiв