ukenru
u-sumakh-divchata-pidlitki-topili-u-kolodyazi-koshenyat-i-znimali-tse-na-video

У Сумах дівчата-підлітки топили у колодязі кошенят і знімали це на відео

 • 20704 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. У соцмережі знайшли відео, на якому неповнолітні дівчата топили у колодязі кошенят. Зараз особи цих дівчат встановлені, і вони дають свідчення правоохоронцям. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП у Сумській області.

Так, учора під час моніторингу соцмереж працівники поліції знайшли відео, на якому дві дівчини топлять у колодязі кошенят. Крім того, на спецлінію "102" стали надходити звернення від небайдужих сумчан, які були обурені побаченим. Вони вимагали у правоохоронців відповідного реагування на подію. Тому за фактом жорстокого поводження з тваринами було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 КК України.

"За допомогою громадськості особи цих неповнолітніх були швидко встановлені. Дівчатам по 15 років. Вони учениці одного з навчальних закладів обласного центру. Вже вчора ввечері поліцейські запросили до відділу одну з них. У присутності батьків вона зізналася. Розповіла, що події, зафільмовані на відео, мали місце ще 11 жовтня в одному з сіл Сумського району. Там дівчата гостювали у рідних. Кошенята належали саме їм. Сама дівчина не може чітко пояснити причини свого вчинку", - повідомили в поліції.

Як зазначається, сьогодні її подруга також дає свідчення. Встановлена також особа, яка знімала ці події на відео.

Зараз проводяться подальші слідчі дії. Згідно з чинним законодавством, санкція статті, за якою розпочате досудове розслідування, передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Київській області жінка заморила голодом понад 20 домашніх тварин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП