ukenru
u-stolitsi-rozsliduyut-fakti-zlovzhivannya-vladoyu-administratsiyi-kiyivskogo-sizo

У столиці розслідують факти зловживання владою адміністрації Київського СІЗО

 • 23348 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. У столиці розслідують можливі факти зловживання з боку адміністрації київського слідчого ізолятора, надання незаконних пільг та переваг окремим ув’язненим, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора України.

"Офіс Генерального прокурора реагує на факти порушень прав ув’язнених у Київському слідчому ізоляторі, інформація про які була оприлюднена в ЗМІ. Зокрема, йдеться про можливі факти зловживання з боку адміністрації установи, надання незаконних пільг та переваг окремим ув’язненим, систематичне отримання неправомірної вимоги, незабезпечення належного режиму та ізоляції взятих під варту осіб", - повідомили у пресслужбі.

У зв’язку із зазначеним, заступнику Міністра юстиції України направлено доручення з вимогою проведення службової перевірки за наведеними у публікації фактами та притягнення до відповідальності винних осіб.

Також прокуратура міста Києва зареєструвала кримінальне провадження щодо можливого одержання наразі невстановленими службовими особами Київського слідчого ізолятора неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 368 КК України).

Офіс Генерального прокурора контролює хід досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

Нагадаємо, у державній установі “Київський слідчий ізолятор” моніторингова група виявила низку суттєвих порушень у сфері поводження із засудженими та особами, узятими під варту. Зокрема, у деяких камерах не працювало опалення, не було питної води та достатньої кількості спальних місць, у зв’язку із чим ув’язнені змушені спати по черзі, або на підлозі камери.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП